Var på en kortkurs i Graphic Recording and Facilitation med David Sibbet från the Grove för några veckor sen. Väldigt basic, mycket som jag redan sett när jag var på KaosPiloterna. Men mycket sunt att få en riktigt bra uppfräschning av koncepten och också att få träna under uppsikt av en GURU inom området.

Nu tar jag så klart alla tillfällen i akt att arbeta med recording för att se vad det kan ge i olika processer. Och vad är det som händer när man jobbar med Graphic Recording?

Det som jag kan se är att människor börjar använda nya och andra ord än de vanligtvis gör när det kommer fram bilder, grafik och färg. Och hur kommer det sig? Ja det är ju för att de vanliga sättet att argumentera och diskutera sätts ur spel när man ska förhålla sig till något som någon ritat, foton och grafik. Den egna upplevelsen hamnar i fokus och därmed en ny möjlighet för utveckling och lärande. Sen finns det ju andra fördelar rent processtrategiskt, till exempel så blir deltagare väldigt uppmärksamma på vad som händer när man står och ritar, alla undrar vad som ska komma och det gör att man håller fokus och närvaro i processen.

Otroligt spännande i kursen med David Sibbet var ju också att han är en heeeelt otrolig storyteller och del av den där galna San Francisco generationen som gjort så mycket strange och intressant i sina dar.

Blog Image