Apropå min förra post om Graphic Recording så tänkte jag att det skulle vara kul att skriva om mitt gamla projekt Generation Flow. Generation Flow var mitt exprojekt när jag var hos KaosPiloterna. Jag och en dansk kompis Ida Tin, som nu driver en motorcykelresebyrå tillsammans med sin pappa och skriver en bok om USA, tog möjligheten att ge oss ut på äventyr när vi sista året fick möjligheten att göra ett internship var som helst i världen.

Det blev Chile eftersom de mest intressanta teorierna om organisationsutveckling verkade komma därifrån, från biologen Humberto Maturana. Ok, kort så köpte vi en MC åkte runt i norra Chile under 10 veckor och pratade med folk och njöt av den galet vilda naturen. Det som förvånade oss var den kollektiva sanningen om det egna landet som alla uttryckte: ”Vi (chilenare) jobbar flest timmar per person och vecka i världen, men ändå producerar vi ingenting”. Oberoende av klass, kön, yrke, utbildning, geografisk plats så var det här något som alltid kom fram. Det fanns en grundmurad föreställning om den extremt låga produktiviteten och de otroligt långa arbetsdagarna. Det här ledde till att jag började fundera på att göra ett projekt som skulle handla om nya bilder på chilenska organisationer. Alltså, vad kan man göra för att börja undersöka den rådande bilden, vad händer om man visar nya bilder, andra exempel, okända verkligheter. Detta ledde till ett projekt där sex personer höll ett maratonsamtal under två dagars tid omgivna av grafiska formgivare, videokonstnärer, journalister, arkitekter och ljudkonstnärer dokumenterade innehållet i samtalet och processen i sig. BIG TIME RECORDING IT IS!

Det blev ett fantastiskt rikt och intressant material.